افزایش 25 درصدی عملکرد مزارع گندم با اجرای پروژه ارتقای امنیت غذایی
قائم مقام معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مدیر پروژه ارتقاء امنیت غذایی، از افزایش عملکرد 25 درصدی مزارع گندم در یک بازه زمانی پنج ساله در راستای اجرای پروژه ارتقای امنیت غذایی خبر داد.
1398/08/04

به گزارش روابط عمومی معاونت امور زراعت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی ، دکتر وفابخش در جلسه پروژه امنیت غذایی این استان، با بیان این که پروژه ارتقای امنیت غذایی یکی از پروژه‌هایی است که از سه سال گذشته با کمک موسسه های بین المللی و موسسه های تحقیقات داخلی در کشور آغاز شده است، گفت: با توجه به دانش فنی موجود در کشور، برنامه ریزی شده است تا در یک بازه زمانی پنج ساله حدود 25 درصد عملکرد مزارع در مناطقی که پایه کشت گندم هستند، اضافه شود.

به گفته وی، بر اساس این افزایش عملکرد، کار انتقال یافته ها را از مراکز بین‌المللی و همچنین مراکز تحقیقاتی داخلی به سطح مزارع کشاورزان برده و در معرض دید آنان قرار می دهیم.

وفابخش ادامه داد: انتخاب تکنیک ها و روش های تولید محصولات را بر اساس مقتضیات مکانی و بر اساس شرایطی که در آن منطقه وجود دارد برای بهره برداران فراهم می کنیم.

مدیر پروژه ارتقای امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که تولیدات دیم یکی از تولیدات اساسی است و استفاده از آب سبز از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی و دولت می باشد، خاطرنشان کرد: استفاده از آب سبز قاعدتاً ما را در رسیدن به اهداف و ارتقاء امنیت غذایی کشور کمک خواهد کرد تا بتوانیم فشار بر روی منابع آب زیرزمینی را کمتر کنیم، استفاده از آب سبز بخصوص در مناطق غربی کشور از جمله استان لرستان به خوبی وجود دارد و همچنین باعث می شود از اراضی حاصلخیزی که در این استان هست استفاده مطلوب کنیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: حدود 77 درصد استان لرستان دیم است و این نشان می دهد در استان لرستان ظرفیت بسیار بالایی برای ارتقاء امنیت غذایی و کمک به تولید وجود دارد.

وفابخش تصریح کرد: استان لرستان به دنبال اجرای موفق این پروژه است و کشاورزان منطقه نیز از این پروژه استقبال خوبی داشتند و امیدواریم که طی سنوات باقی مانده به اهداف مورد نظر که همان افزایش 25 درصدی تولیدات در منطقه و ارتقای امنیت غذایی است برسیم.

وی به شاخصه‌های محور ارتقاء امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: ظرفیت سازی نیروی انسانی در زمینه آموزش های عینی و عملی، انتقال یافته ها به مزارع، تهیه و تدارک گونه‌های گیاهی که بتواند در تناوب با گندم در مناطق منجر به افزایش تولید شود، حاصلخیزی خاک ، حفظ رطوبت و سایر اقدامات فنی که یک مزرعه لازم دارد از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود.

مدیر پروژه ارتقاء امنیت غذایی خاطرنشان کرد: پروژه ارتقای امنیت غذایی به دنبال ایجاد زنجیره ارزش است یعنی باید به نحوی کار انجام شود که محصولات تولیدی در یک زنجیره تولید دچار ارزش افزوده بیشتری شوند و این باعث افزایش توسعه روستایی و جلوگیری از مهاجرت خواهد شد و بنگاه اقتصادی فعال در آن محل رونق بیشتری پیدا خواهد کرد.

به گفته وی، این فعالیت در قالب پروژه ارتقای امنیت غذایی شاخصه‌های فنی، اقتصادی و اجتماعی دارد که در حوزه فنی از همه تجربیات دنیا استفاده می‌کنیم و در حوزه اقتصادی با تکیه بر بخش خصوصی مدل‌های اقتصادی نیز ایجاد می کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه اجتماعی برای ساکن نگه داشتن مردم در مناطق و جلوگیری از مهاجرت به شهرها و ایجاد انگیزه کاری کشاورزان این پروژه می تواند موفقیت های خوبی بر اساس این شاخص‌ها داشته باشد.

تعداد مشاهده خبر37 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal